Første efterårsdag..

…var i går, men lad os lige kalde det sensommer lidt endnu. Det er ikke fordi jeg ikke kan lide efteråret. Efteråret er lig med fødselsdag, smukke gyldne farver, tulipan- og prydløg samt omplacering og opdeling af stauder. Den seneste uges tid har bare været lige lovlig meget efterårsagtig synes jeg. Og det er for tidligt.
På billedet i toppen ses også den begyndende nedvisning af dette års digitalis. Egentlig ret dekorativt, selvom det er tegn på, at sommeren er forbi.

Sommeren forsvandt uden jeg opdagede det. På en måde en trist fornemmelse. Den fornemmelse kommer jeg nok over. Jeg skal bare lige vænne mig til, at bruge haven anderledes. Ikke at liste ud med bare tæer og morgente. Nu er det med uldsokker og havejakke og sommetider med et lille tæppe på. Det har også sin charme.

Weekenden bragte heldigvis lidt lune temperature med sig og det har pludselig skudt efterårsstemningen ud til højre. Og det har jeg nydt. I de korte intervaller jeg fik tillusket mig havetid. Lørdag morgen kort før kl 8 gik jeg en runde i haven. Med en kop dampende te. Alene. Vindstille. Det skønneste lys. Jeg fik hilst på både den ene og anden edderkop der helt stille sad på lur (eller tog sig en lur) i sit net. Jeg elsker disse stunder hvor jeg betragter haven ned i dens mindste detalje. Opdager nye ting der er vokset frem ukendt hvorfra. F.eks denne grønne ven med fine runde blade. Jeg genkender den ikke og er ganske spændt på hvad den ender med, at vise mig. Ligner den en syren?

Det er enormt fredfyldt og samtidig bliver jeg også lidt presset over om alle de ideer og gøremål mine havebetragtninger fremavler, også kan skubbes ind og få plads i den øvrige families ønsker for weekenden. Det kunne de til dels. Jeg har fået fæstnet et par roser der, takket være det hestemøg jeg gav dem i efteråret, havde dannet kraftige lange nye skud. Nu bliver de ikke tæsket rundt i efterårsvinden.

Jeg har fået handlet en god håndfuld planter i en nuance jeg har drømt om, at bringe ind i haven. Bordeaux vil jeg kalde den. Vinrød. Blodrød. Jeg har en tom krukke som egentlig klarer det ret fint med bare, at se dejlig ud som den er. Tom. Nu får den selskab af et søjleformet rødbladet paradisæbletræ. Der får de flotteste pink blomster i foråret og mørke små æbler, ja lige om lidt.

Det nye mørke løv i haven skulle ikke stå alene, så der kom også staudehirse med hjem. Den ligner lidt elefantgræs. Samt nogle lampepudsergræs og hjortetrøst kaldet ‘chocolate’. Jeg nåede naturligvis ikke, at plante bedet omkring krukken til og selve krukken. Det må blive en eftermiddag eller aften i løbet af ugen. Men alle planterne pynter allerede helt forfærdeligt smukt de steder jeg midlertidigt har placeret dem. Hvilken glæde.

Kålorm på melon, babyplanter der trives og en med morgenhår. Jeg håber ugen bringer på glimtvise besøg i haven, etablering af det nye bed samt at der udover den samlede families opgaver, aftaler, lektier også bliver rum til gode ideer og havegrublerier. God uge til jer alle!

 

 

Signature"

13 tanker om “Første efterårsdag..”

 1. It’s perfect time to make some plans for the longer term and it’s time to be happy.
  I’ve learn this publish and if I may just I desire to suggest you
  some fascinating things or suggestions. Maybe you could write next articles relating
  to this article. I want to read more issues approximately it!

 2. Thank you for any other informative website. The place
  else may I get that kind of information written in such a perfect approach?

  I’ve a undertaking that I am just now running
  on, and I have been at the glance out for such
  information.

 3. It’s really a cool and useful piece of information. I’m glad that you just shared
  this useful information with us. Please stay us up to
  date like this. Thank you for sharing.

 4. Good way of explaining, and pleasant piece of
  writing to obtain facts concerning my presentation subject, which i am going to deliver in institution of higher education.

 5. Thank you for some other great article. The place else could anybody get
  that kind of info in such a perfect approach of writing? I have a
  presentation subsequent week, and I am on the search for such
  information.

 6. I’m really impressed with your writing skills as well as with the layout
  on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself?
  Anyway keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a great blog like this one nowadays.

 7. Hi would you mind letting me know which hosting company you’re using?
  I’ve loaded your blog in 3 different browsers and I must say this blog loads a lot faster
  then most. Can you suggest a good web hosting provider at a fair price?

  Cheers, I appreciate it!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.