Tiden der gik..

..med alt andet end havesager. Eller næsten. For selvfølgelig har der i den seneste tid gudskelov også sneget sig øjeblikke ind der relaterer sig til haven og kommende sæson, påvirkningen fra længere dage med lys, en snert af mild forårsluft og jordens skattekiste af mirakler der fortsætter med at udfolde sig for hver dag der går.

Ja, jeg holder i den grad øje med vokseriet. Alle steder i havens kroge. Hver dag.
Derudover er de chilier (biquino yellow) jeg såede i starten af februar blevet ompottet.  De fem styks der var store nok til det i hvert fald.

Avocadostenen med sin lange rod er blevet sat i jord og bagefter læste jeg, at det skulle den først når både rod OG plantespire var kommet frem. Ok. Men den får så lov at være med sin lange rod i krukken, bliver vandet vel og forhåbentlig klarer roden at danne nok energi til at fremelske en plante. Vi får se.

20190303_161733

Højbedene har fået stenmel omkring sig og jeg har sat støttepinde til de kommende ærter som jeg påtænker at så i slutningen af marts. En jumboært og en lilla sort “Desiree”.

20190311_082648

I min iver efter at se hurtig og grøn vækst og endda kunne nyde det i et måltid, har jeg ladet mig lokke af instagrams lækre billeder af sprøde ærtespire.
Jeg har købt lidt forskelligt på nettet og er startet ud med tre forskellige; ærteskud, brocolispirer samt rødkløverspire. De to sidste kan åbenbart bedst spire i en spirebakken, hvilket jeg ikke ejer. De er kommet i en trådsi med lå. Spirerne skal nemlig skylles to gange om dagen hvorimod ærteskudene er lidt nemmere og blot skal putte nogle uger i jord med hyppig vanding.

20190312_214814
20190313_125957
20190313_070427
20190313_153707

Jeg spirer tobaksplanter af frø fra en frodig plante i sommers, de vokser hurtigt og desværre meget tæt, men mon ikke det går. Tre stiklinger fra pragtkærten der har overlevet vinteren ude i havejorden og som jeg såede fra frø sidste forår, samt en håndfuld blåregnfrø som jeg er spændt på om dukker op. Det er skønt hvis de kommer, bliver til noget og trives. Hvis ikke har det været sjovt at prøve og forventningen været sød. Det handler det jo også om. Det handler det jo lige netop om. Alt det der med at være begejstret for planter og havejord.

Signature"

4 tanker om “Tiden der gik..”

 1. Det lyder som om dine frøspiringsindsatser virker.
  Kan du mon ikke få ærterne til at spire i sigte som de andre? Vi dyrkede også spirer, da jeg var ung. Alle havde en grøn spirekasse i tre etager i vinduet. Man hældte bare vand over og så blev alle etager vandet, fordi der var små huller i de øverste kasser, og efterdryppene opsamledes så i den underste. Jeg mener, vi også havde ærter i. Så slipper man for det med jord, og med at klippe. Det er nemlig lækkert med sådan noget grønt drys.

  1. Pudsigt med dit forslag, for det var netop hvad jeg gjorde. Over en skål og med et klart plastlåg. Og de spirer fint frem. Jeg bruger en forstøver nogle gange om dagen.
   Tak for tippet dog, og rigtig god weekend!

 2. My name is Pete and I want to share a proven system with you that makes me money while I sleep! This system allows you to TRY the whole thing for F R E E for a whole 30 days! That’s right, you can finally change your future without giving up any sensitive information in advance! I signed up myself just a while ago and I’m already making a nice profit.

  In short, this is probably the BEST THING THAT EVER HAPPENED TO YOU IF YOU TAKE ACTION NOW!!!

  If you’re interested in knowing more about this system, go to http://globalviralmarketing.com/?ref=qkgWOPkN5RoC1NWh and try it out. Again, it’s FREE!

  You can thank me later

  /Pete

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.