Stilhed før stormen..

..stilhed på sitet. Stilhed fordi jeg i en periode har valgt at prioritere anderledes. Jeg har ikke været mindre i haven dog, nok nærmere det modsatte. Men stilhed ifht. det skrevne ord. For at skabe mere bevidsthed til møgsvære beslutninger. Som at gå fra hinanden, Ulrik og jeg.

Og ikke for at negligere den tunge del at bryde op med en samlever gennem mange år og sende ungerne i pendulfart, men bruddet betyder jo desværre, også, et farvel til min lille have.

Det, blandt mange andre ting og tanker, har jeg vrælet over. Mens jeg har gået rundt i haven og sagt farvel til alle de vækster jeg er kommet på fornavn med gennem årene. En del har jeg ikke sagt farvel til. For dem har jeg ærligt talt gravet op. De skal med mig. Blåkant, hjortetrøst, indianermynte, kattehale, silkekatost, tre nyligt plantede roser samt lampepudsergræs. Ved afrejse graver jeg også en håndfuld digitalis op. Og alt det lyder jo skønt, og det giver mig rent faktisk også en boblende rar fornemmelse indeni, men det er jo forsiden. Bagsiden er svær, underlig, et vakuum, stilhed, tom, uvis og alt muligt andet der er svært at sætte ord på.

Med hele paletten af følelser pakker jeg sammen og flytter meget snart til et fint lille rækkehus ganske tæt på ungernes skole. Med en terrasse hvor der ingen grænser bliver for antallet af krukker. Hvor miniaturedrivhuset får en plads og hvor jeg på sigt ønsker en dejlig træterrasse som kan skabe en god ramme om den lille-mini-mindre have jeg nu får. Uanset størrelsen er jeg super glad for overhovedet at have et udeareal tilknyttet min nye bolig og bare rolig, jeg er fuld af ideer hvad angår planter der kan tales om, ses på og pyntes med, jeg er fuld af iver for at skabe en skøn oase der kan glæde mig når jeg kommer hjem fra arbejde, når jeg vågner om morgenen og kigger ud af døren fra soveværelset.

Midt i brud, afvikling, hussalg osv osv har jeg besøgt haver. Besøg der i forvejen var bookede og som egentlig har været dobbelt op på balsam oveni den situation jeg står i. Jeg har haft en overnatning i Borre, Møn. På Møllebækgaard hvor haven er paradis på jord. Jeg har besøgt Peter Wibroes smukke stringente have i Holte. I kommende uge ser jeg frem til et gensyn med Anne Just´s Haven i Hune og ugen efter et gensyn med CPH Garden Festival. Og jeg bliver ved. For jeg næres af det. Og det trænger jeg til.

Vi ses snart igen!

Signature"

10 tanker om “Stilhed før stormen..”

 1. Kære Siv
  Dejligt at du har fundet et sted nu og at der er lidt have mulighed ❤️.

  Jeg har jo en mikrohave, og i den gror der store drømme. Hemmeligheden er små rum. Men det ved du garanteret allerede og planlægningen er nok i gang :).

  God vind til jer alle 4.

  Kh Mette

  1. Ja det er rart at vide hvor. Og at der er plads til store grønne drømme selv på lidt plads. Måske jeg skal prøve en growcamp…er det ikke sådan en du har?

   1. Jo, både en growcamp og et vægdrivhus, krukker og på de to terrasser og et lille bitte bed langs terasser, mikrogræsplæne og to højbede. Du er meget velkommen til at kigge forbi.

    1. Det ville være hyggeligt en dag. Tak. To terrasser – det er da megaluksus. Jeg kommer til at have en relativ skyggefuld hovedindgang (som egentlig ligner en bagindgang), ud mod frodig bøgehæk. Her er der plads til krukkeopstilling med hostaer og bregner. Forestiller jeg mig❤

 2. Held og lykke fremover! Det lyder til, at du har fundet de rigtige rammer, hvor du kan bygge din fremtid op. Jeg håber, du finder overskud – også til at blogge, for jeg glæder mig til at følge dit nye haveliv.

  Hilsen Elna

  1. Tak for din besked Elna. Det finder jeg med sikkerhed tid til. Og jeg er spændt på at se hvad der kan blive plads til på det lille frimærke. Vi får se, vi får se.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.